woensdag 10 januari 2018

GEZOCHT: ACTEUR (M, 30+) VOOR KORTE FILM


Op dit moment zijn we bezig met het casten voor een korte film. We zoeken nog invulling voor meerdere rollen, o.a. voor taxi chauffeur Johan. Dit is een co-hoofdrol. Van begin tot eind zien we Johan terug in het verhaal.

Het gaat om een korte film, geschreven en geregisseerd door Adriaan Hogervorst – de Jong. 

Een jonge vrouw is net maandenlang in haar eentje op reis geweest. Op de dag van haar thuiskomst merkt ze al snel dat het niet bepaald vanzelf gaat om weer te wennen aan haar oude leven. Maar narmate de dag zicht ontvouwt en ze Johan ontmoet, komt ze erachter dat dat misschien helemaal niet hoeft. Deze film vertelt een herkenbaar verhaal over de schoonheid van levensveranderende ervaringen en de eenzaamheid die er soms op volgt. Tegelijk laat het zien dat het leven dat we willen leven het waard is om aan vast te houden – zelfs als er een vreemde in een korte broek voor nodig is om ons dat te doen inzien.

Bovendien fungeert de film als een heel persoonlijk getuigenis over het leven als twintiger, aangrijpend avontuur en pasgevonden onafhankelijkheid.

Type
professionele productie / lowbudget

Lokatie
Utrecht e.o.

Omschrijving
Character: Johan is het meest open mens. Een levensgenieter en kunstenaar, acteur. Is uber chauffeur omdat hij ervan houdt om mensen te ontmoeten, van ze te leren en hun verhalen te horen en verhalen uit te wisselen. Ziet geld niet als rijkdom, maar ervaringen en contact met mensen. Is nieuwsgierig, kan goed luisteren en goed vertellen. Is positief. Kraakt niet af maar bevestigt of vraagt door met echte interesse. Is een echt persoon. Doet niet nep als hij aardig, geinteresseerd, bescheiden of gelukkig is. Is 100% oprecht en authentiek.

Need: ontmoetingen en contact hebben
Public persona: open, vrolijk, oprecht, vriendelijk
Tragic flaw: te open en eerlijk zijn
Private moment: thuis zijn vrouw vertellen over de leuke ontmoetingen in de uber

Voorkomen: kunstenaar. Evt baard. Kleurige, wollige kleding. Petje. Echt een niet te missen voorkomen, maar zonder schreeuwerig te zijn. Draagt een korte broek. Screen age: minstens 30+, liefst 40+.

Op een gegeven moment vindt er een scene plaats waarin je in natuurwater belandt. Het is dus belangrijk dat je het OK vindt om te zwemmen. Dit kan vanwege het verhaal niet in zwemkleding, maar moet in je normale kleren (of ondergoed). Neem hier dus gepaste kleding voor mee en ook droge kleren en een handdoek om je na de shoot weer om te kleden.

Rijbewijs verplicht. Eigen auto is een pre.

We zoeken niet iemand die blind het script acteert, maar iemand die het personage echt wordt en zelf dus ook inbreng heeft in backstory, spel en script. We willen een cast en crew verzamelen die de film beter maakt, niet het huidige script per se als eindbestemming ziet. 

Periode
Data van de shoot volgen nog, maar het vindt zo goed als zeker in april plaats als 2 of hooguit 3 aaneengesloten weekenddagen. 

Wat bieden wij?
Helaas is er in dit project geen budget beschikbaar voor deze rol. Onkostenvergoeding in overleg.
Het goede nieuws is dat het overgrote deel van het budget is toebedeeld aan marketing en distributie. De film wordt ingezonden naar internationale filmfestivals. Na distributie zal de film ook online te kijken zijn.
Verder doe je een bijzondere ervaring op op een professionele filmset op meerdere locaties en we bieden enorme vrijheid in je rol invulling. Natuurlijk is dit ook goud voor je portfolio. 

Reageren / meer informatie
Heb je interesse in deze rol? Stuur dan een mailtje met je motivatie, CV, castingfoto's en links naar eerder werk of showreel naar subliminarfilms@gmail.com.
Op basis van de inzendingen worden er kandidaten uitgenodigd om een casting te doen met de hoofdrolspeelster. Die momenten zijn er om te ontdekken of er een klik is met hoofdrolspeelster, regisseur en script.
Volg Subliminar films op Instagram als @subliminarfilms of blijf op de hoogte op de portfoliopagina vimeo.com/subliminar.
P.s.: we zoeken nog meer cast en crew. Zie ook onze andere advertenties. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Video Clip Cymbaline

Wij maken een video clip voor de band Cymbaline. De muziek gaat over een meisje dat na de val van de Berlijnse muur de prostitutie in gaat. ...