donderdag 11 januari 2018

ACTEUR GEZOCHT VOOR HISTORISCHE KORTE FILM

‘Tot Inkeer’ is een nieuw regionaal filmproject (korte film, 10min) binnen Limburg en de Euregio. Het idee om het historische, doch relevante verhaal van Sint Gerlachus te verfilmen is ontstaan naar aanleiding van de 850-jarige herdenking van het overlijden van Sint Gerlachus.

Sint Gerlachus van Houthem (geboren rond 1120 - gestorven 1165 of 1166) is de bekendste van de Nederlandse heilige kluizenaars. Hij leefde in de 12e eeuw in de buurt van Houthem (bij Valkenburg). Het leven van de heilige Gerlachus is beschreven in de hagiografie Vita Beati Gerlaci Eremytae, geschreven rond 1227, ongeveer zestig jaar na zijn dood.
Hij leidde, zoals heel gebruikelijk onder de adellijke lieden in die tijd, een lichtzinnig leven. Hij kwam tot inkeer toen zijn vrouw stierf, van wie hij duidelijk zielsveel had gehouden. Hij ging op bedevaart naar Rome en Jeruzalem, en bij thuiskomst liet hij alle bezit en luxe varen en trok zich terug als kluizenaar, waarbij hij zijn intrek nam in een holle eik.

Het verhaal van Sint Gerlachus leent zich perfect voor een (korte) film. De combinatie van avontuur, actie en strijd in contrast met liefde, verlies en schuld is een universeel uitgangspunt. Met dit project willen wij het deel van zijn leven belichten dat vaak vergeten is en nauwelijks naar voren komt in de Vita, namelijk zijn jeugd. Dit deel is uitermate belangrijk voor het verloop van zijn verdere leven, dat wel uitgebreid beschreven staat in de Vita. Wie was Sint Gerlachus voordat hij op kruistocht ging en wat ging er vooraf aan de noodlottige gebeurtenissen rondom de dood van zijn vrouw?

Teaser: https://vimeo.com/225005058/4d7956627a
Promo: https://vimeo.com/225005756/7f4e1101dc

Type
professionele productie / lowbudget

Lokatie
Limburg

Omschrijving
Een mannelijke acteur voor de rol van Gerlachus. Tussen de 30 en 40 jaar. Een normaal tot fit postuur. 

Periode
We zullen de film in verschillende weekenden filmen, het eerste draaiweekend zal 17 en 18 februari zijn. De andere draaiweekend zijn gepland op:
31 maart en 1 april
14 en 15 april
28 en 29 april
12 en 13 april
25 en 26 april 

Wat bieden wij?
Lowbudget vergoeding, reiskosten, verzorging en verblijf. 

Reageren / meer informatie
Voor meer info of interesse mailen naar productie@tot-inkeer.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Video Clip Cymbaline

Wij maken een video clip voor de band Cymbaline. De muziek gaat over een meisje dat na de val van de Berlijnse muur de prostitutie in gaat. ...