dinsdag 16 januari 2018

VROUWELIJKE BIJROL IN KORTE FILM. SCREEN AGE 20-25.

Op dit moment zijn we bezig met het casten voor een korte film. We zoeken nog invulling voor meerdere rollen, o.a. voor de belangrijkste vrouwelijke bijrol met screen age 20-25. Je speelt de beste vriendin van de vrouwelijke hoofdrol en maakt deel uit van 50% van het script.

Het gaat om een korte film, geschreven en geregisseerd door Adriaan Hogervorst – de Jong. 

Een jonge vrouw is net maandenlang in haar eentje op reis geweest. Op de dag van haar thuiskomst merkt ze al snel dat het niet bepaald vanzelf gaat om weer te wennen aan haar oude leven. Maar narmate de dag zicht ontvouwt en ze Johan ontmoet, komt ze erachter dat dat misschien helemaal niet hoeft. Deze film vertelt een herkenbaar verhaal over de schoonheid van levensveranderende ervaringen en de eenzaamheid die er soms op volgt. Tegelijk laat het zien dat het leven dat we willen leven het waard is om aan vast te houden – zelfs als er een vreemde in een korte broek voor nodig is om ons dat te doen inzien.

Bovendien fungeert de film als een heel persoonlijk getuigenis over het leven als twintiger, aangrijpend avontuur en pasgevonden onafhankelijkheid.

Type
professionele productie / lowbudget

Lokatie
Utrecht e.o.

Omschrijving
In de rol speel je de beste vriendin van de vrouwelijke hoofdrol die na maanden reizen weer thuis komt. Jij organiseert die avond een feest en je beste vriendin moet beslist komen als mental support want je wil dat het feest een succes wordt. Je bent een open geest, super hartelijk en gastvrij. Iedereen is welkom bij jou en er is weinig dat jou van je stuk kan brengen. Er is veel ruimte om je eigen back story in overleg op te bouwen. We zoeken niet iemand die blind het script acteert, maar iemand die het personage echt wordt en zelf dus ook inbreng heeft in backstory, spel en script. We willen een cast en crew verzamelen die de film beter maakt, niet het huidige script per se als eindbestemming ziet.

Verder zijn er twee praktische eisen. Ten eerste dat je er uit ziet als iemand van 20-25 jaar oud. Daadwerkelijke leeftijd doet er niet toe. 
Ten tweede: op een gegeven moment vindt er een scene plaats waarin je in (natuur)water belandt. Het is dus belangrijk dat je het OK vindt om te zwemmen. Dit kan vanwege het verhaal niet in zwemkleding, maar moet in je normale kleren (of ondergoed). Neem hier dus gepaste kleding voor mee en ook droge kleren en een handdoek om je na de shoot weer om te kleden. 

Periode
Opname vindt plaats op een weekenddag in april. Exacte datum volgt zsm. 

Wat bieden wij?
Helaas is er in dit project geen budget beschikbaar voor deze rol.
Wel doe je een bijzondere ervaring op op een professionele filmset en we bieden vrijheid in je rol invulling. Natuurlijk is dit ook waardevol voor je portfolio.
Daarnaast is het overgrote deel van het budget toebedeeld aan marketing en distributie. De film wordt ingezonden naar internationale filmfestivals. Na distributie zal de film ook online te kijken zijn. 

Reageren / meer informatie
Heb je interesse in deze rol? Stuur dan een mailtje met je motivatie, CV, castingfoto's en links naar eerder werk of showreel naar subliminarfilms@gmail.com.
Op basis van de inzendingen worden er kandidaten uitgenodigd om een casting te doen met de hoofdrolspeelster. Die momenten zijn er om te ontdekken of er een klik is met hoofdrolspeelster, regisseur en script.

Volg Subliminar films op Instagram als @subliminarfilms of blijf op de hoogte op de portfoliopagina vimeo.com/subliminar.
P.s.: we zoeken nog meer cast en crew. Zie ook onze andere advertenties. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Video Clip Cymbaline

Wij maken een video clip voor de band Cymbaline. De muziek gaat over een meisje dat na de val van de Berlijnse muur de prostitutie in gaat. ...