Hoofdrolspelers gezocht: man

Synopsis
De film opent met Dennis, een man van 40, die zijn minnares, Cilla een vrouw van 30, ontmoet op een afgelegen parkeerplaats. Vervolgens: geweerschoten. Dennis schiet in een schiettent op een kermis om een knuffel te winnen voor zijn kinderen. Het is bewolkt.

Het gezin gaat naar huis en daar krijgt Dennis een sms. Hij zegt tegen zijn vrouw, Lana (35), dat hij nog even langs het werk moet om iets te regelen. Lana is op zoek naar de bosbes thee en vraagt Dennis waar deze is. Hij had deze namelijk mee moeten nemen van de boodschappen. In plaats daarvan had hij kamillethee meegenomen. Dennis ontmoet Cilla weer op de parkeerplaats.
De volgende dag is Dennis op zijn werk, een keukenfiliaal. Hij heeft een boze klant aan de telefoon. We horen de klant zeggen dat Dennis hem heeft opgelicht, dat de keuken die hij verkocht heeft duurder was dan de afgesproken prijs van tweeduizend euro. Vervolgens belt hij zijn vrouw en zegt dat hij nog even boodschappen moet doen. Hij vraagt of hij nog iets voor haar mee kan brengen. Ze vraagt of hij cornflakes meebrengt, zonder chocolade!
Hij ontmoet Cilla weer op de parkeerplaats. Het is nog dag en er is iemand de hond uit aan het laten. Dennis en Cilla hebben een ongemakkelijk gesprek. Cilla wil meer dan alleen seks. Ze wil ook wel eens iets leuks doen, naar een restaurant ofzo. Dennis wil het niet riskeren om met haar gezien te worden. Ze gaan met ruzie uit elkaar.
Dennis gaat vervolgens nog boodschappen doen voor zijn vrouw. Hij staat in een gigantish gangpad van cornflakes. Hij heeft twee pakken in zijn hand, allebei met chocolade. Hij twijfelt tussen de twee en besluit ze uiteindelijk allebei maar mee te nemen en gaat naar huis.
Thuis aangekomen zegt Lana dat ze pizza heeft besteld omdat ze geen zin had om te koken. Zijn dochter vraagt of ze op de laptop mag gamen, dat mag van Dennis en hij gaat naar de badkamer. Daar ziet hij in de spiegel dat er rode krassen op zijn rug staan.
Wanneer hij weer beneden komt zegt zijn dochter dat er een blote vrouw op de laptop staat. Dennis kijkt en ziet dat zijn foto’s op zijn telefoon gesynchroniseerd zijn met zijn laptop. Hij probeert ze te verwijderen, de bel gaat. Het eten is er. Dennis klapt de laptop dicht.
Later die avond ligt Dennis wakker in bed, Lana slaapt al. Hij pakt zijn laptop en verwijdert alle foto’s van Cilla.

De volgende dag zit Dennis in een restaurant met Lana(deze zien we alleen van de achterkant). Hij vertelt haar alles over zijn minnares alsof hij aan het repeteren is. Uiteindelijk komt de kijker erachter dat niet Lana, maar zijn minnares Cilla tegenover hem zit. Cilla stelt voor om het tegen zijn vrouw te vertellen, maar dit wil Dennis niet.
Dennis gaat terug naar het werk hier verkoopt hij een keuken aan een jong stelletje. ‘Voor maar tweeduizend euro’ horen we Dennis zeggen. Hij schudt het stelletje de hand en kijkt vervolgens op zijn telefoon.
Vervolgens zien we Dennis weer op de parkeerplaats. Hier wacht hij maar er komt niemand. Dus hij besluit weer naar huis te gaan.
Eenmaal thuis aangekomen opent hij de deur en loopt de gang in. Hij ziet dan Lana en Cilla aan de keukentafel zitten.

In het volgende shot zien we Dennis weer op de kermis een knuffel winnen. Hij is iets dikker en onverzorgder. Hij geeft de knuffel aan Cilla. Het is zonnig.

Cilla zit thuis op de bnk en Dennis komt langs haar zitten. Hij zet wat drankjes neer en ze kijken samen TV. Totdat Dennis zijn telefoon pakt en zegt dat hij nog even naar het werk moet. Cilla blijft alleen op de bank zitten. We horen onweer buiten.

Type
studentenproductie

Lokatie
Breda

Omschrijving
Voor de korte afstudeerfilm van Giel Roggeveen (regisseur en schrijver, St Joost Breda) zijn wij op zoek naar mannelijke acteur. Het scenario is af en we zijn druk bezig met de productie om deze afstudeerfilm te realiseren. Het zal een film worden van ongeveer 15 minuten. De film gaat over een jonge vader die vastzit in zijn dagelijkse leven. Hij weet niet hoe hij serieuze veranderingen aan moet brengen om een gelukkiger leven te krijgen en daardoor spanning op zoekt door vreemd te gaan.
Tussen de 35 en 40 jaar
De eeuwige vreemdganger. Een passieve jonge vader. Hij zit vast in zijn saaie dagelijkse leven. Zijn werk is niet leuk en hij is alleen nog bij zijn vrouw voor de kinderen. Hij weet niet hoe hij zijn leven beter kan maken en gaat daardoor vreemd met zijn minnares. 

Periode
eind februari-maart, in totaal 5 dagen 

Wat bieden wij?
Wij bieden onkosten- en reiskostenvergoeding, en mooie toevoeging op je CV, eten en drinken zal altijd op de set worden verzorgd. 

Reageren / meer informatie
Reageren kan via de mail:
MaarOndertussenFilm@gmail.com 

Reacties

Populaire posts van deze blog

RTL 4 zoekt Kinderen

Intertoys figuratie gezocht!

Figuranten social video 20-30jr / Extras for social video