GEZOCHT: Acteur 18/20 jaar - korte film

Voor de korte afstudeerfilm van Hannah Bruijnzeel (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zijn wij op zoek naar een acteur van jonge leeftijd (18-20 jaar).

De film ‘Cyclus’ wordt een korte experimentele film waarin het taboe en stigma rondom menstruatie wordt verbroken door diverse ervaringen te tonen.

Type
studentenproductie

Lokatie
Noord-Holland/Utrecht

Omschrijving
In de scène zien we Kai 's avonds in een club vozen met personage Anna. Ze roken eerst een sigaret en bewegen zich daarna al zoenend naar de wc’s van de club. Er ontstaat conflict wanneer duidelijk wordt dat Anna ongesteld is. Wat vervolgens leidt tot Kai die Anna beschaamd en verdrietig achterlaat.

Kai is een sympathieke, speelse, maar onbeholpen jongen. Hoewel hij nogal flirty is, kan hij wel een beetje afwachtend zijn; Anna is op hem afgestapt, waardoor hij erg van haar onder de indruk is. Aan het eind van de scene wil hij Anna eigenlijk niet zo achterlaten; hij weet dat het niet goed is, maar het is hem aangeleerd (door z’n vrienden, familie, maatschappij) dat menstruatie vies en schaamtelijk is. Z’n vrienden zijn in de buurt en als ze doorkrijgen dat Anna ongesteld was is hij de zondebok.

Belangrijk: we zijn op zoek naar een acteur die comfortabel is met het zoenen van een vrouwelijke tegenspeler.

Periode
Het zal gaan om een scène die in (begin) juni gedraaid zal gaan worden. De scène vindt ‘s avonds plaats in Zaandam (Noord-Holland).

Wat bieden wij?
Doordat het een afstudeerfilm is, met een klein budget, kunnen wij slechts een reiskostenvergoeding bieden.

Reageren / meer informatie
Heb jij interesse in deze rol, stuur dan een mailtje met je portfolio en een recente foto naar cyclusfilm@gmail.com. Dit mailadres is ook beschikbaar voor eventuele vragen.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Voel je vrij om te mailen naar cyclusfilm@gmail.com of reageer op dit bericht.

www.cinecrowd.com/cyclus

Meer over Cyclus:
“In 28 opzichzelfstaande scènes laat ik de schoonheid van de mooie, maar ook vaak zware maandelijkse gebeurtenis zien in combinatie met de natuur. Om zo de overeenkomsten te tonen en daardoor menstruatie te normaliseren.

Met mijn film wil ik laten zien dat je je comfortabel mag voelen met het lichaam dat menstrueert; of dat nu je eigen lichaam is of dat van een ander.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

RTL 4 zoekt Kinderen

Intertoys figuratie gezocht!

Figuranten social video 20-30jr / Extras for social video