Casting Call korte film!

 Wij zijn op zoek naar acteurs voor onze film Moe. Dit korte verhaal is een beschouwing op opgroeien en mentaal overleven in een huishouden waar de geest van chaos constant rondspookt.

Om een beeld te krijgen van de film kan je hier de video moodboard bekijken: https://youtu.be/Nxmz6sVJO-M


Visie: Deze korte film is een beschouwing op opgroeien en mentaal overleven in een huishouden waar de geest van chaos constant rondspookt. Robin is zich constant bewust van de situatie in huis en specifiek van de emotionele stemming van zijn moeder die bepaald wordt door alcohol. De kijker volgt dit verhaal bijna volledig door de ogen en gedachten van het hoofdpersonage. De regisseur past specifieke visuele triggers toe die het publiek gedurende de film zal gaan associĆ«ren met bepaalde herhalende gebeurtenissen in de film. De buitenwereld vormt zich naar de mentale staat van de hoofdpersoon, dit wordt gevisualiseerd door het gebruik van gekleurd licht. De meest prominente kleur is rood, deze kleur is een allegorie van de emoties en trauma’s van Robin. Hij gedraagt zich al sinds hij klein is als de volwassene in het gezin. Hij moet namelijk elk moment klaar staan om in te grijpen bij escalaties. Robin probeert desalniettemin een gewoon tienerleven te leiden met vrienden en verliefdheid. Mentale blokkades belemmeren hem echter om zijn seksualiteit te ontdekken en waardevolle vriendschappen op te bouwen. Zijn thuissituatie begint hem steeds meer te vervormen. Zijn angst en paniek gaan van woede en machteloosheid naar onverschilligheid en uiteindelijk omarmt hij het ‘kwaad’ dat hij zo’n lange tijd heeft proberen te bestrijden. ‘Moe’ is een grauwe vertelling waarin beeld en tekst in elkaar opgaan om daarmee op indringende wijze de persoonlijke ervaringen van Daan en Matthijs te delen met anderen.


Bij interesse graag een e-mail met foto’s van jezelf en showreel of een stuk media dat je talent laat zien sturen naar:

itadehes66@hotmail.com


Type

professionele productie / lowbudget


Lokatie

Leiden


Omschrijving

Wij zoeken voor de volgende personages:


Robin


Twee acteurs: rond de 10 jaar oud en 16-20 jaar oud


Robin (kind)


Hoofdpersonage. Bezorgde jongen. Ziet zijn emoties in kleuren. Voelt zich verantwoordelijk voor de stemming in huis en specifiek die van zijn moeder. Wil conflict altijd voorkomen. Heeft pas rust als het rustig is in huis. Zet zijn eigen behoeftes opzij voor die van zijn moeder.


Robin (tiener / jong volwassen)


Hoofdpersonage. Ziet de wereld in kleuren, is bang voor rood; vanwege associatie ruzie tussen ouders, alcoholmisbruik moeder etc. Niet verlegen, maar meer introvert dan extrovert. Beschermend over zijn vrienden, maar ook awkward teenager. Durft zichzelf niet goed te uiten. Verlatingsangst. Te vroeg volwassen moeten zijn. Moeite met relaties opbouwen. Onopvallend uiterlijk.


Gender: man


Etniciteit: Wit


Moeder - Emma


Luid en fysiek wanneer dronken, wat frequent is. Haar leven is niet wat ze in haar jeugd gefantaseerd heeft en ze heeft eigenlijk nooit genoeg. Verwacht dat het leven zich naar haar schikt. Alcohol is de remedie voor haar teleurstelling. Ze erkent haar probleem niet en ze gaat ook niet stoppen. Ooit had ze ambities, gaat die niet meer achterna. Ze trouwde Karel omdat ze tevreden met elkaar waren, ze dachten dat een baby zou helpen - een kind om samen konden opvoeden. Ze praat vaak met Robin over hoe zij wenst dat ze het beter hadden, maar doet er niks aan. Intelligent maar onstabiel.


Gender: vrouw


Leeftijd: 40-60 jaar


Etniciteit: Wit


Vader - Karel


Bescheiden, en slecht in emoties uiten. Voornamelijk stil. (Denk aan vader van Mike Wheeler in Stranger Things, maar minder meegaand). Wilt het liefst een rustig leven. Vertelt vaak dezelfde grappen bij feestjes. Stabiele baan, maar heeft altijd al het gevoel gehad iets te missen. Hij praat liever niet over de problemen die hij en zijn gezin thuis hebben. Hij denkt dat situaties negeren of minimaliseren de beste oplossing is. Niet close met zijn zoon.


Gender: man


Leeftijd: 40-60 jaar


Etniciteit: Wit


Joris


Extrovert, gecompassioneerd. Gebruikt humor voor bescherming, en goede mensenkennis. Fan van Hiphop en anime. Erg beschermend over zijn familie en is erg close met hen. Comfortabel met zijn seksualiteit en is daardoor zelfvertrouwen. Speelt veel met zijn aansteker (vooral op nerveuse momenten). Neemt het leven niet al te serieus.


Gender: Mannelijk voorkomen


Leeftijd: 16-20 jaar


Etniciteit: open


Laura


Beste vriendin Robin. Impulsief, houdt van aandacht, maar niet van in de spotlight staan. Eerlijk en genadeloos over haar mening. Is erg trouw aan de mensen die dichtbij haar staan. Kritische houding over dingen die in haar omgeving plaatsvinden. “Leider” van haar vriendengroep.


Gender: Vrouwelijk voorkomen


Leeftijd 16-20


Etniciteit: open


Periode

Draaidagen: vrijdag 11 t/m zondag 13 februari en vrijdag 25 t/m zondag 27 februari.


Locatie: Leiden en omstreken (slaapplekken zijn beschikbaar).


Wat bieden wij?

Reiskosten en eten worden vergoed.


Reageren / meer informatie

Bij interesse graag een e-mail met foto’s van jezelf en showreel of een stuk media dat je talent laat zien sturen naar:

itadehes66@hotmail.com

Voor meer informatie over de film kan je ook mailen!

Met vriendelijke groet,

Matthijs Mazereeuw en Ita de Hes

Reacties

Populaire posts van deze blog

RTL 4 zoekt Kinderen

Intertoys figuratie gezocht!

Figuranten social video 20-30jr / Extras for social video